cvetna-dekoracija-provansa-1-hero.jpg

26. Jun 2023 : Datum ažuriranja
 26. Jun 2023 | Ludi Kamen / Provansa dekoracije

Koji su trendovi u dekoraciji venčanja za sezonu 2023

Upoznajte se cvetnim stilovima dekoracija za venčanje

Planiranje venčanja je kao stvaranje umetničkog dela. Svaki detalj, od mesta održavanja do izbora muzike, igra ključnu ulogu u stvaranju atmosfere koju ćete pamtiti celog života. Međutim, jedan od najvažnijih aspekata koji će definisati celokupnu estetiku i atmosferu jeste cvetna dekoracija. 




boho-stil-dekoracija-vencanja-provansa-dekor-2

Foto: Provansa dekor - Boho stil


Dekoracija venčanja može biti ono što transformiše vašu svadbenu ceremoniju i prijem iz običnog u nezaboravno. 


Ove sezone, imamo tri glavna trenda koja dominiraju svetom dekoracije za svadbe: boho stil, toskana stil i vintage stil. Ali bez obzira na trendove, jedno je sigurno - belo je uvek u modi. U ovom vodiču, istražićemo svaki od ovih stilova, kako bismo vam pomogli da otkrijete koji najbolje odgovara vašoj viziji savršenog venčanja.



boho-stil-dekoracija-vencanja-provansa-dekor-1

Foto: Boho stil - Provansa dekor



Boho stil je jedan od najpopularnijih trendova u cvetnim dekoracijama za venčanja ove sezone. Ovaj stil je poznat po svojoj slobodnoj, opuštenoj i umetničkoj estetici, koja često uključuje različite vrste cveća i biljaka, prirodne materijale i boho šik detalje.


Boho, ili boemski stil, crpi inspiraciju iz prirode i slobodnog duha, stvarajući atmosferu koja je istovremeno opuštena i romantična. Ovaj stil je idealan za parove koji žele da stvore venčanje koje je jedinstveno i autentično, odražavajući njihovu ljubav prema prirodi i slobodi.


Boho cvetne dekoracije su često eklektične, kombinujući različite vrste cveća, biljaka i prirodnih materijala. Možete očekivati da vidite sve, od divljih cvetova i sukulenata, do perja i makrama. Ove dekoracije stvaraju bogatu teksturu i vizualni interes, dodajući dubinu i dimenziju vašem venčanju.


Ovaj stil dekoracije za svadbu je idealan za one koji vole prirodu i žele da njihovo venčanje bude jedinstveno i autentično. Može se lako prilagoditi da odražava vašu ličnu estetiku, bilo da je to rustično, moderno, ili nešto sasvim drugačije.


Boho stil je više od pukog trenda - to je izraz slobodnog duha i ljubavi prema prirodi. Sa boho dekoracijom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno divlja i slobodna, ali i duboko romantična.


Ovaj stil pruža vam slobodu da budete kreativni i da stvorite venčanje koje je zaista odraz vas kao para. Bez obzira da li se odlučite za bujne boho cvetne aranžmane, ili suptilne detalje poput cvetnih kruna i cvetnih girlandi, boho stil vam omogućava da stvorite venčanje koje je jednako jedinstveno kao i vaša ljubav.


Saznajte koliko košta dekoracija za svadbu 2023




Toskana stil je još jedan top trend u cvetnim dekoracijama za venčanja. Ovaj stil je inspirisan prirodnim lepotama Toskane u Italiji, regije poznate po svojim zapanjujućim pejzažima, rustičnoj arhitekturi i bogatoj kulturi.


Toskana stil - cvetne dekoracije za svadbe

Foto: Provansa dekor


Toskana stil dekoracije venčanja odiše toplinom, romantikom i sofisticiranošću. Ovaj stil često uključuje elemente kao što su maslinove grane, divlje cveće, i tople zemljane boje, stvarajući atmosferu koja je istovremeno opuštena i elegantna.


Saveti za fotografisanje na dan venčanja: na šta treba da obratite pažnju iz ugla fotografa


Cvetne dekoracije u toskana stilu su često jednostavne, ali sofisticirane, sa fokusom na prirodne materijale i boje. Možete očekivati da vidite sve, od bujnih aranžmana divljeg cveća, do jednostavnih maslinovih grana i rustičnih detalja. Ove dekoracije stvaraju bogatu teksturu i vizualni interes, dodajući dubinu i dimenziju vašem venčanju.


Dekoracija venčanja - Toskana stil

Foto: Toskana stil - Provansa dekor


Ovaj stil dekoracije venčanja je idealan za parove koji žele da stvore sofisticiranu i elegantnu atmosferu na svom venčanju. Sa toskana stilom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno sofisticirana i opuštena, sa dozom italijanskog šarma i elegancije.



Toskana stil je više od pukog trenda - to je izraz ljubavi prema prirodi, rustičnoj lepoti i jednostavnosti. Sa toskana dekoracijom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno elegantna i opuštena, sa dozom italijanskog šarma i elegancije.



Ovaj stil pruža vam slobodu da budete kreativni i da stvorite venčanje koje je zaista odraz vas kao para. Bez obzira da li se odlučite za bujne toskana cvetne aranžmane, ili suptilne detalje poput maslinovih grana i rustičnih detalja, toskana stil vam omogućava da stvorite venčanje koje je jednako jedinstveno kao i vaša ljubav.




Vintage stil je uvek popularan izbor za cvetne dekoracije na venčanjima. Ovaj stil je poznat po svojoj nostalgiji za prošlim vremenima, pružajući osećaj romantike i elegancije koji je bezvremenski.


Vintage stil - dekoracija venčanja



Vintage stil dekoracije venčanja je sofisticiran, elegantan i pun šarma. Ovaj stil često uključuje starinske detalje, pastelne boje, i klasične vrste cveća, stvarajući atmosferu koja je istovremeno romantična i sentimentalna.

Cvetne dekoracije u vintage stilu su često detaljne i sofisticirane, sa fokusom na klasične vrste cveća i pastelne boje. Možete očekivati da vidite sve, od bujnih aranžmana ruža, do jednostavnih gipsofila i rustičnih detalja. Ove dekoracije stvaraju bogatu teksturu i vizualni interes, dodajući dubinu i dimenziju vašem venčanju.


Cipele za mladu - smernice oko izbora cipela


Ovaj stil dekoracije venčanja je idealan za parove koji žele da stvore romantičnu i sentimentalnu atmosferu na svom venčanju. Sa vintage stilom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno elegantna i nostalgična, sa dozom romantike iz prošlih vremena.


Vintage stil je više od pukog trenda - to je izraz ljubavi prema eleganciji i sofisticiranosti prošlih vremena. Sa vintage dekoracijom, vaše venčanje može biti prelepa proslava ljubavi koja je istovremeno elegantna i nostalgična, sa dozom romantike iz prošlih vremena.


Ovaj stil pruža vam slobodu da budete kreativni i da stvorite venčanje koje je zaista odraz vas kao para. Bez obzira da li se odlučite za bujne vintage cvetne aranžmane, ili suptilne detalje poput starinskih vaza i rustičnih detalja, vintage stil vam omogućava da stvorite venčanje koje je jednako jedinstveno kao i vaša ljubav.


Vaša ljubavna priča ispričana kroz cvetne dekoracije - Provansa dekor


Bez obzira na to da li se odlučite za boho, toskana, vintage stil ili klasično belo cveće, važno je da odaberete dekoraciju za svadbu koja odražava vašu ličnost i stil. Svaka dekoracija venčanja je jedinstvena i posebna na svoj način, baš kao i svaka ljubavna priča. Na kraju, najvažnije je da vaše venčanje bude dan koji će vam ostati u sećanju kao dan kada ste proslavili svoju ljubav na način koji je najviše značio vama.


Planiranje venčanja može biti zastrašujuće, ali biranje prave cvetne dekoracije ne mora biti. Bilo da se odlučite za divlji i slobodni boho stil, toplu i romantičnu toskana estetiku, nostalgičnu i elegantnu vintage temu, ili bezvremensku eleganciju belih cvetova, svaki stil ima svoju jedinstvenu lepotu i šarm.


Vaša cvetna dekoracija je više od samo estetskog dodatka - to je vizualna reprezentacija vaše ljubavi i zajedničkog života koji gradite. To je prilika da iskažete svoju kreativnost, da pokažete svoj ukus, i da stvorite atmosferu koja će odjekivati sa svakim gostom koji prođe kroz vrata.


Birajući pravu cvetnu dekoraciju, ne samo da stvarate prelepu atmosferu za svoje venčanje, već i pružate svojim gostima uvid u vašu ljubavnu priču.


Bilo da je to kroz bujne boho aranžmane koji odražavaju vašu slobodnu dušu, toskana dekoracije koje odražavaju vašu ljubav prema prirodi i jednostavnosti, vintage detalje koji odražavaju vašu nostalgiju i romantiku, ili klasično belo cveće koje simbolizuje vašu čistu i bezvremensku ljubav.


Pronađite pravu dekoraciju za vaš savršen dan